Diákönkormányzat

Iskolánkban 1989 óta működik diákmozgalom. A tanév minden hónapjában hagyományos programok, rendezvények kerülnek megrendezésre. A diákmozgalmi év nyitása a Harci túra szeptember 29-én, melyet a pákozdi csata emlékére szervezünk. Iskolánk tanulói teljes létszámmal vesznek részt ezen a versenyen az iskola épületében és környékén elhelyezkedő állomásokon. Az ügyességi és játékos feladatok az 1848-49-es szabadságharc eseményeivel és városunkkal kapcsolatosak.
 
Októberben Palota Kupa, mezei futóverseny. Nemenként négy korcsoportban versenyeznek a tanulók. Célunk az eltérő tantervű iskolák gyermekeinek versenyzési lehetőség biztosítása. A futásban 200-250 gyermek szokott részt venni 6-8 iskolából.
Novemberben Egészségügyi vetélkedő. Játékos vetélkedő az egészséges táplálkozásról, tisztálkodásról, káros szenvedélyekről, környezetvédelemről a felső tagozatosaink számára.
Decemberben Télapó ünnepély. Az alsó tagozatosainkat lepi meg a Télapó a felsősök által készített ajándékokkal, meglepetés csomagokkal. Még ugyanezen a napon délután mesemondóversenyen mutatkoznak be alsó tagozatosaink legjobbjai.
Karácsonyi ünnepélyen az osztályok rövid műsorral köszöntik a Karácsonyt és egymást. Az igazgató úr megjutalmazza a tanév eredményei alapján arra érdemes tanulókat, osztályokat. Gyermekeink igen nagy hányadának ez jelenti az ünnepi hangulatot, ajándékot.
Januárban szavalóverseny. Minden osztályból több tanuló mutatkozik be. Eldöntendő, hogy ki képviselje iskolánkat a megyei versenyen az alsó, a felső és a szakiskolai tagozaton.
Februárban farsangolunk. Jelmezes felvonulás, tombola, büfé, tánc gyermekeink számára. Délelőtt az alsó, délután a felső tagozatosaink búcsúztatják a telet.
Áprilisban „Nyuszi futás”. Mezei futóverseny iskolánk tanulói számára. Nemenként öt korcsoportban minden résztvevő „nyuszi tojást”, az első három helyezett pedig csoki nyuszit kap.
MájusAz utóbbi években beindított országos mozgalomhoz a mi iskolánk is minden évben csatlakozik. Célunk, hogy az iskola valamennyi tanulóját, dolgozóját minimum 15 percre megmozgassuk. A zenés bemelegítést és a sportversenyeket minden évben a nagy sikert arató tanár-diák labdarúgó mérkőzés zárja.
Gyermeknapi rendezvényünknek is minden tanuló és nevelő aktív résztvevője. Az iskola udvarán és a sportpályán várják a gyermekeket a felnőttek, ahol tréfás feladatokat lehet megoldani. Bónokat gyűjtenek, melyeket a program végén édességre, apró figurákra, játékokra lehet váltani. Rendezvényeink célja, hogy megemlékezzünk az aktuális ünnepekről, eseményekről. Tanulóinkat minél több pozitív élményhez juttassuk.
A diákönkormányzatunknak – mely az osztályokból megválasztott tanulókból áll – véleményezési joga is van iskolánk alapdokumentumaival kapcsolatban.
 


©Szerzői jogok: 2010 - 2018 Bartos Sándor EGYMI Minden jog fenttartva.
JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval