Rövid intézménytörténet

 

Az intézményt a Veszprém Megyei Tanács alapította 1963-ban, azóta végzi önálló iskolaként a tanulásban akadályozott tanulók nevelését-oktatását.

Az iskola 1969-ben költözött jelenlegi épületében, de már a '70-es években tanterem bővítéseket kellett végrehajtani.
A '80-as években elengedhetetlenné vált a tornaszoba mellé öltözők, zuhanyzók építése, a világítás teljes rekonstrukciója, miközben még kollégiummal is bővült intézményünk. Az udvaron sportolásra alkalmas területet alakítottak ki aszfaltos kézilabdapályával, sporteszközök elhelyezésével.

A 90-es években játszóudvar épült, és újabb épülettel gazdagodott az intézmény, mely komplett átalakítás után már induláskor 120 fiatal szakképzését tette lehetővé. A 90-es évek végén teljes fűtéskorszerűsítés valósult meg, és megkezdődött az épület szakaszos, külső rekonstrukciója is.

Szakmai tevékenység

1998 szeptemberétől a többcélú iskola szétvált, a szakképző tagozatok önálló iskolává alakultak. A Megyei Önkormányzat Közgyűlésének fenntartásában működik a 8.sz.Általános Iskola, melynek 34 fős tantestülete - 10 évfolyamon és egy önálló autista csoporttal - 170 tanuló nevelését-oktatását végzi.

A tanulók fele a környező 10 településről naponta bejáró gyermek.

Szakmai tevékenységünknél kiemelt feladat az egyéni fejlesztésen alapuló (EFA) helyi tanterv céljainak megvalósítása. Különös figyelmet fordít az iskola a matematikára, a technikára, az anyanyelvre, a testnevelésre, a számítástechnikára, valamint ingyenes szakköreire (sport, ének, színjátszás, számítástechnika, turisztika, tánc, kézművesség) és a hagyományosan nagy nevelőerővel bíró tanórán kívüli tevékenységekre.

Eredmények, kapcsolatok

Jelentős sikert az elmúlt években kulturális és sportvetélkedőkön értek el tanulóink több megyei és országos dobogós helyezéssel.

Szoros a kapcsolat a megye eltérő tantervű általános iskoláival, a környező települések polgármesteri hivatalaival és családsegítő szolgálataival.

2002. szeptember 21-én példás megyei és városi összefogás eredményeként avathattuk 288 m2-es tornatermünket.

2003. szeptemberétől viselhetjük alapító igazgatónk Bartos Sándor nevét.
2007. szeptemberétől Óvodai csoport indul intézményünkben, kifejezetten a különös odafigyelést, több pedagógiai segítséget igénylő gyermekek számára.
2008. szeptemberétől Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézménnyé alakultunk. Ez a módszertani intézmény segíti az integráltan nevelt sajátos nevelési igényű tanulók speciális fejlesztését, kihelyezett továbbképzésekkel, kistérségi szakmai- és nyílt napokkal szolgálja a környék pedagógusait, tájékoztatja az érdeklődő szülőket.
©Szerzői jogok: 2010 - 2018 Bartos Sándor EGYMI Minden jog fenttartva.
JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval