A Bartos Sándor iskola napjai

Várpalota – Fafaragó kiállítás, kulturális gálaműsor, szakmai előadás, harci túra és futóverseny is szerepelt az idei Bartos-napok programjai között.

A gyermekeknek szervezett sportversennyel kezdődött a négynapos programsorozat, a diákok harci túrán vehettek részt, amelynek során a történelmi és az egészségügyi feladatokat éppúgy kaptak a tanulók, mint a zene, a tájékozódás és a sport területéről. A hagyományoknak megfelelően kiállításnak is helyet adott az intézmény, idén Szeszák Mátyás csont- és fafaragó alkotásaiban, népi jellegű használati tárgyaiban gyönyörködhetett az iskola közössége. Pócsik József igazgató a megnyitón elmondta, az ősi mesterséget, az ősi művészetet képviselik a faragó emberek, akik tisztelik a természetet.

Szukics Tibor, Pócsik József és Talabér Márta köszönti Dreska Évát
Fotó: Szabó Péter Dániel

A második napon az Antalka Zsoltné által vezetett nyílt óvodai foglalkozást követően délután kulturális gálaműsorban mutatkoztak be a közönségnek, köztük az intézmény egykori tanárainak a Bartos iskola diákjai. A kis tornateremben verset szavaltak, táncoltak, zenéltek, népi játékokat adtak elő a nebulók. A gála zárásaként adták át a kilenc éve alapított Bartos-díjat, amelyet idén a néhány hónapja nyugdíjba vonult, az iskolában 18 éven át tanító Dreska Éva vehetett át Pócsik József igazgatótól és Szukics Tibortól, a közalkalmazotti tanács elnökétől.

Szakmai programként Jegesné Rémesi Irén és Háli Andrea tartott módszertani előadást az érdeklődőknek, majd a résztvevők megkoszorúzták a névadó, Bartos Sándor sírját az alsóvárosi temetőben. A rendezvénysorozat szombaton a Palota Kupa mezei futóversennyel zárult.

forrás: https://www.veol.hu/varpalota/2014/10/a-bartos-sandor-iskola-napjai

Similar Posts