Országos Diákolimpia, Zánka 2013.

Az idei évben hatalmas Veszprém megyei siker született a zánkai Országos Diákolompián. Ebből iskolánk nagyon kivette a részét.

Már évek óta a tanév befejezése előtt Zánkán gyűlnek össze a tanulásban akadályozott sportoló diákok, hogy összemérjék, erejüket, gyorsaságukat, kitartásukat. 19 megye és Budapest sportolói a megyeválogatókon vívják ki az indulás jogát ezen a versenyen. Minden megye képviselteti magát az atlétikai számokban és füves pályán rendezett kispályás labdarúgásban.

 

Ebben a tanévben a veszprém megyei válogató versenyeken iskolánk 13 tanulója vívta ki a jogot, hogy képviselje Veszprém megyét az eseményen.

 1. Babai Rita Bettina
 2. Csonnó Roland
 3. Horváth István
 4. Kanalas Piroska
 5. Lakatos Alex
 6. Lakatos Milán
 7. Lengyel Csilla
 8. Márton Attila Bence
 9. Papp Zoltán
 10. Petter Dávid
 11. Sarkadi Ivett
 12. Szittya János
 13. Toldi Miklós

Közülük a legszebb eredményt Toldi Miklós érte el aki a 100m síkfutás döntőjében jónéhány métert vert az országos mezőnyre. (Erről egy kis videó is van.) Ezen kívül távolugrásban is ezüstérmet szerzett.

 

Lengyel Csilla magasugrásban, Kanalas Piroska pedig súlylökésben szerzett országos ezüstérmet, öregbítve ezzel iskolánk jó hírét.

A csapat többi tagja is kiválóan harcolt a jó helyezésekért és több olimpiai ponttal is hozzájárult ahhoz, hogy Veszprém megye 4 kupát is hazahozhatott az atlétikai versenyekről.

 

Külön büszkeség, hogy kispályás labdarúgásban is iskolánk csapata képviselhette Veszprém megyét. A 20 csapatot felvonultató mezőnyben a 9. helyet szereztük meg az országos versenyen, ahol hat mérkőzést kellett megvívni két nap alatt, hogy kialakuljon a végső helyezés.

Várpalota - Nyírbátor 2:2

Várpalota - Szentlászló 3:5

Várpalota - Sopron 2:0

Várpalota - Cegléd 1:3

Várpalota - Budapest 2:1

Várpalota - Salgótarján 1:0

Az alábbi képen a focicsapatunk látható, bár a kép csak illusztráció, mert még a veszprémi válógatón készült. (Ezért láthatóak aranyéremmel a nyakukban a fiúk.)

 

Hozzászólások  

 
#1 nagy kitti 2014-01-31 22:30
mursa éva molnár balázs, evelin pócsik, pidl andrea .dtb
Idézet
 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

©Szerzői jogok: 2010 - 2018 Bartos Sándor EGYMI Minden jog fenttartva.
JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval