Országos döntőben a Bartos diákjai

A Bartos iskola diákjai nyerték a „Kapkodd a lábad!” sorverseny megyei döntőjét, így a várpalotai csapat legközelebb az országos fináléban bizonyíthat.

A Bartos Sándor Óvoda, Általános Iskola, Előkészítő Szakiskola és EGYMI már hosszú évek óta ad otthont a speciális nevelési igényű gyermekeket megmozgató sporteseményeknek. Ezúttal Ajkai, pápai, veszprémi és várpalotai gyermekek mérték össze rátermettségüket a „Kapkodd a lábad” sorverseny és az asztalitenisz viadal megyei döntőjén. A várpalotai intézményben rendezett sportvetélkedőn öt versenyszámban indultak a gyerekek.
– Ősszel és tavasszal tartunk ilyen jellegű megmérettetéseket az iskolában. A mostani forduló azért jelentősebb, mert a győztes csapat az országos döntőben is bizonyíthatja majd felkészültségét. Az ilyen viadalok nemcsak a versengés örömét adják a gyermekeknek, hanem a felkészülésnek nagyon komplex nevelő hatása is van – mondta el kérdésünkre Pócsik József, a házigazda Bartos iskola igazgatója.

A nemcsak erőnlétet, de magas fokú koncentrációt is igénylő viadalon végül szoros küzdelemben a bronzérem a Veszprém csapatának jutott, a pápaiak ezüstéremmel távozhattak, míg a győzelmet a vendéglátók érdemelték ki. A Bartos iskola diákjai így legközelebb az országos versenyen bizonyíthatnak.

– A Kapkodd a lábad! sorversenyen nemcsak a jó teljesítményért, hanem a csapatért is küzdenek a gyermekek, ezért külön kihívást jelent a speciális nevelési igényű diákoknak – mondta el a helyszínen Kiss Katalin, a Fogyatékkal Élők Veszprém Megyei Sportegyesületének elnöke.
A sorverseny mellett izgalmas labdameneteket, szoros szetteket hozó asztalitenisz viadalt is rendeztek az iskolában. A mérkőzések után a bajnokokat korcsoportonként és nemenként hirdették ki, a házigazdák becsülettel helytálltak az erős mezőnyben.

Szerző: Szabó Péter Dániel
Fotó: Pintér László

forrás: https://varpalotaihircentrum.hu/orszagos-dontoben-a-bartos-diakjai/

Similar Posts