Segítő kéz a rászoruló várpalotai családoknak

Rászoruló várpalotai családoknak vásárol tartós élelmiszert a szervező Család és Gyermekjóléti Szolgálat abból a pénzből, ami a szegénység elleni küzdelem világnapja alkalmából rendezett hagyományos gálaműsor támogatójegyeiből folyt be péntek este a művelődési központban. 

Az ENSZ közgyűlése 1992 decemberében a szegénység elleni küzdelem világnapjává nyilvánította október 17-ét. Egyben felhívták a tagállamok figyelmét arra, hogy szenteljék ezt a napot a szegénység elleni küzdelemmel kapcsolatos konkrét tevékenységek bemutatásának. Ennek jegyében városunkban tizenegyedik alkalommal rendeztek meg péntek este a szegénység elleni küzdelem világnapjához kapcsolódó gálaműsort, melynek ezúttal is a Jó Szerencsét Művelődési Központ adott otthont.

– Soha nem tudhatjuk, hogy életünk mikor vesz olyan kanyart, hogy a rászorulók között találjuk magunkat, mások emberségére hagyatva. Ezért is fontosak az ilyen rendezvények, mint a mai. Amikor jól megy a sorunk, akkor gondolnunk kell azokra, akiknek épp nem adatott meg annyi, mint nekünk. Ezt diktálja az emberség, de a közös érdek szüksége is – mondta el köszöntőjében a művelődési központ nézőkkel teljesen megtelt színháztermében Campanari-Talabér Márta, Várpalota polgármestere.

– Ez a mára hagyománnyá érett gálaműsor azért fontos nekünk így az év végéhez közeledve, mert a befolyt adományokból minden alkalommal tartós élelmiszert vásárolunk a rászoruló várpalotai embereknek, családoknak. Évről-évre egyre nagyobb az igény az adományokra, s nagy örömünkre a támogató jegyekből is egyre több fogy – hangsúlyozta Angermanné Csaba Edina, a Család és Gyermekjóléti Szolgálat szakmai vezetője.

Az idei nagy sikerű gálaműsorban színpadra léptek a Bartos Sándor Óvoda gyermekei, a Bán Aladár iskola 2. osztálya, a Crystal Fitness SE tehetségei, a Forrás Evangélikus Keresztyén Óvoda, az Iciri-Piciri Tagóvoda, valamint a Kölyökvár Tagóvoda apróságai, a Nepomuki Szent János iskola 2. osztályosai, a Szivárvány Tagóvoda gyermekei és a Vision Hip-Hop Dance táncosai is.

– A Térségi Népjóléti Gondozási Központ nemcsak az adományok gyűjtésében vállal szerepet, hanem lehetőségeihez mérten részt vesz különböző projektekben, indul pályázatokon, melyek az életlehetőségek javulását és a társadalmi integrációt hivatottak szolgálni – mondta el kérdésünkre a helyszínen Feketéné Barabás Csilla, a Térségi Népjóléti Gondozási Központ intézményvezetője.

forrás: https://varpalotaihircentrum.hu/segito-kez-a-raszorulo-varpalotai-csaladoknak/

Similar Posts