A sikerek csak kitartással és kemény munkával érhetők el

Pályaválasztással kapcsolatos felmérésünk utolsó intézményéhez értünk, ezúttal a Bartos Sándor Óvoda, Általános Iskola, Előkészítő Szakiskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény végzős diákjait mutatjuk be.

A felmérést ez esetben rendhagyó módon végeztük, hiszen az intézmény kivételes és egyedülálló tevékenységet folytat Várpalotán. Kiemelt szakmai feladatuk az egyéni fejlesztésen alapuló (EFA) helyi tanterv céljainak megvalósítása. Különös figyelmet fordít az iskola a matematikára, a technikára, az anyanyelvre, a testnevelésre, a számítástechnikára, valamint ingyenes szakköreire (sport, ének, színjátszás, számítástechnika, turisztika, tánc, kézművesség) és a hagyományosan nagy nevelőerővel bíró tanórán kívüli tevékenységekre.

  1. szeptemberétől az iskola egységes gyógypedagógiai módszertani intézménnyé alakult. Ez segíti az integráltan nevelt sajátos nevelési igényű tanulók speciáli fejlesztését, valamint kihelyezett továbbképzésekkel, kistérségi szakmai- és nyílt napokkal szolgálja a környék pedagógusait, tájékoztatja az érdeklődő szülőket.

Éppen ezért ebben az iskolában nem végeztünk felmérést a diákok körében, viszont készséggel álltak rendelkezésünkre és fejtették ki élményeiket, jövőképüket mind tanulói, mind pedig pedagógiai szemmel.

Ez esetben is két tanuló képviselte az alig 9 fős osztályt, melyből 8 tanuló köszönt el az iskola falaitól a tanév végén.

– Szerettünk ide járni. Kis közösség lévén nagyon összetartóak voltunk. Az osztályfőnökkel is kiváló volt a kapcsolatunk, mindig mindenben számíthattunk rá, még kirándulni is elvitt minket. Mondhatjuk, hogy mindannyiunk számára a legnagyobb élményt az jelentette, amikor ötödik osztályban a Sobri Jóska Kalandparkban tölthettünk el egy napot. Helga néni létrehozott nekünk egy külön csoportot is a legnagyobb internetes közösségi oldalon, ahol mindig tudtunk az iskolán kívül beszélgetni egymással. A csoportot a jövőben is életben szeretnénk tartani – mesélték lapunk kérdésére a ballagó nyolcadikosok képviselői.

A csoport osztályfőnöke ötödik osztálytól Csáktornyai Józsefné, Helga volt.

– Ők az első olyan osztály, akiket teljesen végigkísérhettem a négy év során. Végig úgy éreztem, hogy ők egy ajándék számomra. Rengeteg közös élményünk lett a négy év alatt, mely biztosan segített abban, hogy könnyebben össze tudjunk kovácsolódni. Ez egy nagyon különleges intézmény abból a szempontból, hogy általában alsó tagozatban szoktak a szakértői vélemények alapján bekerülni hozzánk valamelyik évfolyamba a gyerekek. Körülbelül az osztály fele Berhidáról érkezett a felső tagozatra. Számomra sok élményt nyújtott ez a közösség, melyért hálás vagyok. Ebben az iskolában az apró dolgoknak is nagyon örülünk, hiszen a tanulóink számára ezek csak kitartással és kemény munkával érhetőek el. Felsorolni is nehéz lenne, hogy mennyi mindenben tehetségesek. Az osztályból több diáknak is országosan kiemelkedő eredménye szültetett a sport és a kultúra területén, melyre szintén büszkék vagyunk. Ezekben a nebulókban mérhetetlen szorgalom van. Egytől egyig imádom őket és ezért nagyon nehéz volt az elválás, de biztos vagyok benne, hogy tartani fogjuk a kapcsolatot – tudtuk meg az osztályfőnöktől.

forrás: https://varpalotaihircentrum.hu/a-sikerek-csak-kitartassal-es-kemeny-munkaval-erhetok-el/

Similar Posts